Persberichten

Met SharePlus blijft Frisia Bergum onderweg productief en werkt veilig samen

Voor Liander mag Frisia Bergum een project uitvoeren, waarbij het groen rond zo’n 9.000 objecten (stroomkasten) onderhouden moeten worden. Bij het gunnen van de opdracht is door Liander aangegeven dat er een systeem dient te komen die het mogelijk maakt om mee te kijken in de gedane werkzaamheden. Daarnaast zullen er (voor en na het onderhoud) foto’s van de desbetreffende objecten gemaakt worden. Arrix is gevraagd om een omgeving te creëren die het mogelijk maakt om bijlagen en foto’s te koppelen aan items en toegankelijk en inzichtelijk is voor Liander.

SharePoint online kwam aan al deze wensen tegemoet. Omdat de vastlegging van de foto’s en onderhoudsgegevens op locatie plaats vindt is er gekozen om de informatie vanuit SharePoint via SharePlus te ontsluiten naar de locaties en visa versa. Voordeel van SharePlus is dat dit zowel offline als veilig online kan gebeuren, men is niet afhankelijk van de verbindingen op locatie. Aan het einde van de dag is het mogelijk om de bijgewerkte items te synchroniseren en up te loaden naar de cloud.

Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een mooie goed werkende oplossing, waar zowel Frisia Bergum als Liander mee uit de voeten kunnen. Arrix is er trots op dat zij deze oplossing hebben mogen realiseren.


Op de foto v.l.n.r. Chrisitaan de Vries, SharePoint Consultant Arrix en Wietse van der Wal Uitvoerder en Wiebe Tolman Hoofd Bedrijfsbureau, beide van Frisia Bergum.Eerder verzonden persberichten van Frisia Bergum staan hieronder: