Retentiedak genomineerd voor Waterinnovatieprijs, 3 oktober 2013

Optigroen Dak- en Gevelbegroeiing uit Amersfoort is genomineerd met het Retentiedak systeem genomineerd voor de Waterinnovatieprijs 2013 van de Unie van Waterschappen.

De waterschappen, verenigd in de Unie van Waterschappen, werken dag en nacht aan oplossingen voor het waterbeheer. Dit doen zij niet alleen; overheden, bedrijven, kennisinstellingen, belangenorganisaties en particulieren leveren gezamenlijk een onmisbare bijdrage aan het waterbeheer in Nederland.Met de uitreiking van de Waterinnovatieprijs benadrukken de waterschappen het belang van waterinnovaties, onderlinge samenwerking en het delen van ‘best practices'.

Optigroen heeft de positieve eigenschappen van een standaard groendak nog meer weten te verbeteren in relatie tot de afvoercoëfficiënt en dingt hierdoor mee naar de Waterinnovatieprijs 2013. Door middel van jarenlang onderzoek en testen heeft Optigroen het Retentiedak type Meander ontwikkeld. De gepatenteerde Meander is drainage-bufferlaag van gerecycled kunststof waarvan de vormgeving op het natuurlijke verloop van rivieren en beken is gebaseerd.

De meanderende werking in de Meander type 30 en type 60 zorgen voor een enorme afvoervertraging tijdens piekbuien waardoor de regenwaterafvoeren en uiteindelijk het rioolstelsel enorm ontlast worden. Tevens zijn extra maatregelen zoals overloopgebieden, wadi's en bassin niet meer noodzakelijk wanneer men een Optigroen Retentiedak toepast met de gepatenteerde Meanderplaten. De Meanderplaat type 60 (60 mm hoog) verlengt de afvoerlengte met het 13-voudige en bij de Meanderplaat type 30 (30 mm hoog) zelfs 46 keer! Dat betekend dat het water niet een weg moet afleggen van 1 strekkende meter maar wel 13 of 46 meter, wat een enorme vertraging met zich mee brengt zonder dat de dakbegroeiing last heeft van verzadiging.

Het Retentiedak type Meander dingt mee naar de prestigieuze Waterinnovatieprijs 2013. De prijs heeft de afgelopen jaren al vele aansprekende en innovatieve ideeën opgeleverd.

Meer informatie: http://www.waterinnovatieprijs.nl/ of http://www.retentiedak.nl/

Afkomstig:
Optigroen Dak- en Gevelbegroeiing
Dhr. H.G. Vlijm
Directeur Benelux
Nijverheidsweg Noord 60.85
3812 PM Amersfoort
vlijm@optigroen.nl
T. 033-4635681

 

Meander 30 Meander 60
Meander 30 Meander 60